Päätinpä sitten neuloa sormikkaat- lapasista tosin aloitin, mutta päästessäni peukalokiilan loppuun mietin, mikä homma se nyt olisi, jos neuloisikin samalla vaivalla monta peukaloa!

Koskaan en siis ole aikaisemmin moisia neulonut, ohjeita olen toki selannut mutta ovat luettuina tuntuneet jotenkin monimutkaisilta. Ei saisi lukea :D

Kirjoneuleen ohje on 100 kansanomaista kuviokudinmallia kirjasta, hieman mukailtuna. Lankana on harmaa Nalle, sinisestä langasta ei ole tietoa, mitä on. Olen nimittäin lankojenhankintakiellossa, pakko näistä nyssäköistä on päästä eroon- nehän valtaavat kohta joka paikan!

Ensimmäisessä kuvasa on keskeneräinen sormikas, jaoin vain silmukkaluvun neljällä ja otin silmukat langalle 'sormittain', väliin sormen neulomista aloittaessa loin 2 silmukkaa väljyydeksi. Pikkusormen silmukat on eritelty muutamaa kerrosta aikaisemmin mitä muut sormet.

Sormien silmukoita en päätellyt, kiristin vain molemmat langat silmukoiden läpi kuten tehdastekoisissakin useasti on. Helppoa ja kätevää!

Joustin on 1x1 joustinta oikeat silmukat kierrettynä neulottuina. Ei paras mahdollinen ja jäi löysäksi, mutta eihän sitä nyt joka kerralla voikaan onnistua...